Routes

Twee wandeltochten, vier afstanden!

27 juni 2020 staan de “Liemers Posbankloop” met de 50 en 80 km afstanden en “Door de Liemers” met de 30 en 40 km afstanden op het wandelprogramma. Alle vier de wandelafstanden vallen onder de formule die onze wandeltochten zo uniek maken: de wandelaar wandelt, de organisatie verzorgt mooie routes en eten en drinken.

Direct de routes bekijken:

Wij zijn blij dat wij weer bijzondere en unieke onderdelen hebben kunnen toevoegen die de wandelbeleving afwisselend en anders maken dan bij andere tochten. Bij het maken van de routes krijgen we veel ondersteuning van Buitensport Four Seasons en Pronto Print. Bij het uitzetten van de routes maken we dankbaar gebruik van de scooters van Scooterverhuur Gelderland en Tweewielers Ter Heerdt uit Duiven.

Onze wandeltochten worden geheel verzorgd door onze eigen vrijwilligers met ondersteuning van veel bedrijven en instellingen langs de route. In december 2017 hebben wij de Stichting Liemers Klumpke opgericht waaronder onze wandelactiviteiten vallen.

Zonder iemand te kort te doen mogen we gerust stellen dat brandweervrijwilligers in de Liemers en op de Veluwezoom (VGGM cluster Oost) weer een groot deel van de “Liemers Posbankloop” routes mogelijk maken samen met Welling Catering uit Duiven die ons Food-team ondersteunt bij de samenstelling van de voeding op de twee langste afstanden.

Op de 30 km en 40 km “Door de Liemers” staan lokale horeca bedrijven voor de wandelaars klaar met een op elkaar afgestemde voeding. Het is misschien voor sommige mensen bourgondisch wandelen wat wij doen, maar onze “marsleider” zweert bij goede voeding en wil zelf ook niks te kort komen als hij gaat wandelen. Op de routepagina’s zijn alle meewerkende bedrijven te vinden (met links naar hun websites) en lees je wat je waar aangeboden krijgt.

Op startlocatie Huis van Droo ontvang je een persoonlijke startkaart op naam die op iedere rustplaats moet worden getoond. Desbetreffende consumptie wordt op de rustpost op je startkaart afgevinkt.

Vlak voor de laatste rustpost bij Fruitkwekerij Stokhorst in Groessen komen alle routes samen. Op de laatste rustpost nemen de vrijwilligers op onze eigen unieke wijze “afscheid” van de wandelaars. Daarna is het in één streep door de fruitbongerd, via het Kerkenpad en Zusterspaadje naar de finish bij Huis van Droo waar de wandeling feestelijk kan worden afgesloten.