De Afstanden

Bij ons geheel verzorgde wandelevenement heb je de keuze uit vijf afstanden. Op alle afstanden kom je langs meerdere mooie rustposten waar lokale horeca en vrijwilligers hun best voor je doen en je iets te eten en/of drinken zal worden aangeboden. En het mooie is: dit is bij het inschrijfgeld inbegrepen!

Hieronder vertellen we je graag wat meer over wat je bij deze afstanden mag verwachten.

Nieuw: 30 kilometer over de Posbank

In 2024 introduceren wij een nieuwe route, de 30 kilometer over de Posbank (Veluwezoom). Deze route start in Dieren en eindigt net als de andere vier routes bij onze finishlocatie in Duiven. Vanaf het startpunt in Dieren loop je dezelfde prachtige bosrijke route die de 50 en 80 kilometer lopers over de Posbank lopen, waarbij je aan het einde ook nog een mooi stuk langs de IJssel meepakt. De start- en finishlocatie zijn op loopafstand van een treinstation en bushalte.

30 & 40 kilometer door de Liemers

Onze 30 en 40 kilometer “Door de Liemers” routes leiden je langs de mooiste plekjes in de Liemers. Voor de Vierdaagsewandelaars is dit een ideale trainingstocht. Met dijken, de Rijnstrangen en stukken van de Klompenpaden hebben deze routes een mooie mix van verharde en onverharde paden. Het ene moment kijk je uit over prachtige stukken natuur en het andere moment loop je er middenin.

50 kilometer door de Liemers en over de Posbank

Als je aan onze 50 kilometer deelneemt, krijg je een ander deel van onze regio te zien: het gebied rondom de IJssel. Zowel “onze kant” als een stuk Posbank (Veluwezoom) maken deel uit van deze route, met zowel verharde als onverharde paden. Je steekt twee keer de IJssel over, waardoor je een prachtig stuk rivierenlandschap wordt voorgeschoteld én een heel mooi stuk door het bos loopt.

80 kilometer Kennedymars door de Liemers en over de Posbank

Onze 80 kilometer is een officiële Kennedymars met een afwisselende route door de Liemers en over de Posbank (Veluwezoom). Je loopt weliswaar een heel stuk in het donker, maar je zult zien en ervaren hoe mooi het is om in het gebied van de Rijn en IJssel te wandelen. De route door rivierenlandschap en bos, met afwisselend verharde en onverharde stukken, is met veel zorg door onze routebouwer samengesteld.

Op de ontbijtlocatie (na ongeveer 30 kilometer) heb je alle tijd en ruimte om rustig te ontbijten en je op te frissen/om te kleden. Wij zorgen ervoor dat je hier ook bij je bagage kunt, want we zullen je bagage naar de ontbijtlocatie brengen en na het ontbijt weer terug naar de start-/finishlocatie.

Goed om te weten: wij beschouwen onze 80 kilometer als een “recreatieve Kennedymars”. Daarmee bedoelen we dat onze organisatie de wandelaars met een wandeltempo tot 6,5 kilometer per uur goed kan bijbenen, zodat iedereen de verzorging krijgt die bij ons evenement hoort. Loop je echt sneller dan dat, dan kan het zijn dat je gevraagd wordt om bij rustposten te wachten voor je verder mag lopen. Zo krijgen onze vrijwilligers de tijd en ruimte om hun taken uit te voeren.