27 km “Rondje Liemers” solowandeling

Gratis wandeltocht voor solowandelaars (op deze pagina te downloaden).

Het is een vreemde tijd en het lijkt erop dat we voorlopig nog rekening moeten houden met tal van beperkingen door het coronavirus. Georganiseerde wandeltochten die veel wandelaars bijeen brengen zijn en blijven voorlopig niet toegestaan, maar gelukkig zien wij wel steeds meer mensen in hun vrije tijd de wandelschoenen (weer) aantrekken. Alleen wandelen of zoals dat zo mooi omschreven wordt als “solowandelen”, is ook prima te doen als je jezelf een beetje voorbereid.

De afgelopen maanden hebben wij regelmatig gehoord van wandelaars dat zij georganiseerde tochten missen en aangezien wij jullie helaas niet op 27 juni mogen verwelkomen, bieden wij als stichting Liemers Klumpke (organisator van de Liemers Posbankloop) graag een wandelroute van 27 km door het mooie Liemerse land aan. De route kent 5 start- en finishplaatsen in: Duiven (2x), Westervoort, Groessen en Oud-Zevenaar. (Uiteraard is het ook mogelijk om op ieder ander punt in te stappen.)

De route is in etappes beschreven en begint steeds bij een lokaal horecabedrijf dat onze organisatie jaarlijks ondersteunt. Er is parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen nabij deze locaties. Het treinstation in Duiven is geen startplaats, maar je bent met vijf minuten op de route als je naar de rotonde op de kruising van de Visserlaan en de Eltensestraat loopt (start bij “Rotonde richting Nieuwgraaf / Westervoort” in de routebeschrijving, vijfde punt na de start).

Bekijk/download de route van “Rondje Liemers” hier:

Wij hopen jullie een plezier doen met deze wandeltocht. Vul je rugzak voor een dagje op pad en drink een kop koffie met wat lekkers erbij bij één van de horecabedrijven. In de routebeschrijving zijn ook de rustbankjes onderweg opgenomen.

Bij positieve reacties op dit initiatief en voortdurende beperkingen door de coronamaatregelen, zullen wij rond de laatste zondag van september nog een wandelroute aanbieden, die door de Liemers en over de Veluwezoom zal lopen.

Blijf gezond, zorg goed voor elkaar en trek vooral ook je wandelschoenen aan!