Routes

Twee wandeltochten, vier afstanden!

29 juni 2019 staan de “Liemers Posbankloop” met de 50 en 80 km afstanden en “Door de Liemers” met de 30 en 40 km afstanden op het wandelprogramma. Alle vier de wandelafstanden vallen onder de All Inclusive formule die onze wandeltochten zo uniek maken: de wandelaar wandelt, de organisatie verzorgt eten en drinken.

Direct de routes bekijken:

Wij zijn blij dat wij weer bijzondere en unieke onderdelen hebben kunnen toevoegen die de wandelbeleving afwisselend en anders maken dan bij andere tochten. Bij het maken van de routes krijgen we veel ondersteuning van Buitensport Four Seasons en Pronto Print. Bij het uitzetten van de routes maken we dankbaar gebruik van de scooters van Scooterverhuur Gelderland en Tweewielers Ter Heerdt uit Duiven.

Onze wandeltochten worden geheel verzorgd door onze eigen vrijwilligers met ondersteuning van veel bedrijven en instellingen langs de route. In december 2017 hebben wij de Stichting Liemers Klumpke opgericht waaronder onze wandelactiviteiten vallen.

Zonder iemand te kort te doen mogen we gerust stellen dat brandweervrijwilligers in de Liemers en op de Veluwezoom (VGGM cluster Oost) weer een groot deel van de “Liemers Posbankloop” routes mogelijk maken samen met Welling Catering uit Duiven die ons Food-team ondersteunt bij de samenstelling van de voeding op de twee langste afstanden.

Op de nieuwe afstanden van “Door de Liemers” staan lokale horeca bedrijven voor de wandelaars klaar met een op elkaar afgestemde voeding. Het is misschien voor sommige mensen bourgondisch wandelen wat wij doen, maar onze “marsleider” zweert bij goede voeding en wil zelf ook niks te kort komen als hij gaat wandelen. Alle meewerkende bedrijven zijn in de routebeschrijvingen te vinden met hyperlinks naar hun bedrijven en adressen.

Op de routepagina’s lees je wat je waar aangeboden krijgt. Op startlocatie Huis van Droo ontvang je na vertoon van de startkaart een unieke consumptiekaart die op iedere rustplaats moet worden getoond. Desbetreffende consumptie wordt op de rustpost van je consumptiekaart verwijderd.

Je persoonlijke startkaart ontvang je op het opgegeven adres in de week vooraf aan de laatste zaterdag van juni waarop wij onze wandeltochten gaan aanbieden.

Vlak voor de laatste rustpost bij Fruitkwekerij Stokhorst in Groessen komen alle routes samen. Op de laatste rustpost nemen de vrijwilligers op onze eigen unieke wijze “afscheid” van de wandelaars. Daarna is het in één streep door de fruitbongerd, via het Kerkenpad en Zusterspaadje naar de finish bij Huis van Droo waar de wandeling feestelijk kan worden afgesloten.