Routes

Route Kennedymars & 4D-Trainingstocht

De route bestaat uit twee “tochten”. De nachttocht van 30 km en een dagtocht van 50 km. De Kennedymars loopt beide tochten, de 4D-trainingstocht loopt de dagtocht van 50 km. Onze routes worden met ondersteuning van Buitensport Four Seasons uit Duiven uitgewerkt en aangeleverd in GPX bestanden en papieren hand-outs.

Beide afstanden lopen dezelfde dagtocht met uitzondering van de eerste 2 km. Op 32 km van de Kennedymars en 2 km na de start van de 4D-trainingstocht is er onder het viaduct van de A12 een prima punt om gezamenlijk met een wandelmaat op te lopen als er gekozen is voor verschillende afstanden.

Nachttocht van de Kennedymars

Starttijd van 01:00 uur is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de laatste zaterdag van juni. De nachten zijn dan het kortste waardoor na 4 uur wandelen in het donker de ochtend al aanbreekt. Route loopt voornamelijk door het buitengebied van Duiven – Zevenaar – Pannerden – Groessen – Loo en Westervoort.

Op 10 km en 20 km zijn er rustposten met sanitaire voorziening, er staat een gevarieerde catering klaar en een mobiele EHBO-post is in de nacht op de route aanwezig. Info over de 10 km rustpost volgt. De 20 km rustpost staat voor als nog ingepland bij de Dorpsnoot in Loo waar muziekvereniging Excelsior gastvrij de scepter zwaait.

Op 30 km is een grote rustpost met uitgebreide sanitaire voorzieningen, een uitgebreid ontbijt en hier is ook het bagagedepot. Reflecterende kleding, hoofd- of handlampen kunnen hier in de persoonlijke tas achtergelaten worden om zonder onnodige ballast aan de dagtocht te kunnen beginnen.

Doorstart is vanaf 06:00 uur, eerder is organisatorisch niet mogelijk.

Dagtocht 50 km

Op de route van de dagtocht komen de wandelaars van de Kennedymars en 4D-trainingstocht na een kwartier / twintig minuten wandelen samen op de 50 km lange ronde die via Giesbeek en Doesburg richting Dieren loopt.

Als je samen wilt lopen met een wandelmaatje die op de andere afstand loopt is het viaduct bij de A12 een mooi afspreekpunt. Afstand vanuit de ontbijtlocatie van de Kennedymars is 1.400 meter, de 4D-Trainingstocht is na 2.200 meter wandelen bij het viaduct.

Na de doorsteek van het “Duuvse Broek” gaat de tocht langs de jachthavens van de Rhederlaag naar Giesbeek. De rustpost in “Gies” wordt verzorgd door vrijwilligers van de brandweer. In de oude historische Mosterdstad Doesburg staat de brandweer ook dit jaar weer klaar voor de wandelaars.

Na de volgende rust verzorgd door brandweer Dieren zijn we een paar uurtjes te gast op het grondgebied van Natuurmonumenten voor de route door Nationaalpark Veluwezoom. De stuwwallen van de Veluwezoom zijn op sommige stukken best pittige stukjes om te lopen maar zijn ook één van de hoogtepunten in onze tocht.

Bij Velp komen we uit de bossen & van de hei en gaan via Landgoed Biljoen van Geldersch Landschappen & Kasteelen weer richting de IJsseloevers. In die omgeving zullen vrijwilligers van brandweer Velp samen met Welling Catering zorgen voor een bijzondere rustpost die we nu nog even onder de pet houden. De route gaat vervolgens naar de opstallen van Landwinkel IJsseloord in Arnhem waar de boerin weer klaar staat met verse melk en karnemelk.

Bij Westervoort komen we de IJssel weer over voor de laatste 10-tal kilometers richting finish maar eerst moeten we nog naar het Horsterpark voor wat lekkers. De laatste 6 kilometers die dan nog komen doen we niet in één keer maar we stoppen halverwege nog even bij Fruitkwekerij Stokhorst in Groessen voor een lekker stukje fruit. Daarna is het in één streep door de fruitbongerd, via het Kerkenpad en Zusterspaadje naar de finish bij Huis van Droo. Stadsbrouwerij Wittenburg heeft op de finish verschillende streekbieren klaar staan met een schappelijke prijs na een hopelijk zonnig verlopen wandeldag.

Onze intentie is om op de zaterdag bij Huis van Droo er een gezellige dag van te maken met alle wandelaars, familie, vrienden en supporters. Ook buurtbewoners en deelnemers aan andere activiteiten die op 30 juni plaatsvinden zijn meer dan welkom!